And off we go!

Op 26 november begon de lange reis naar zuid-India in de sprinter naar Den Bosch (en van daar naar  Schiphol). Bij de incheckbalie op Schiphol weigerde de automaat mijn boarding pass voor Delhi uit te spugen, alleen de eerste ‘leg’ van Amsterdam naar Parijs. Ook de dame achter de balie lukte het niet een boarding pass te produceren, dus moest ik dat maar “even op Charles de Gaulle regelen.” Waar ik lichtelijk zenuwachtig van werd, omdat ik hier maar 1,5u overstaptijd had.

Om 17.45u vertrok het vliegtuig naar Parijs voor een huppeltje van 3 kwartier, ik had niet eens tijd mijn wijntje op te drinken. Aangekomen op CDG werd ik verwezen naar de transferbalie van KLM-Air France, alwaar men ook geen boarding pass kon uitdraaien, daarvoor moest ik naar de balie van Air India, waarvoor ik eerst door de dounanecontrole moest en met het busje de halve airport over. Na 3x van kastje naar maar gestuurd te zijn en met een beetje bluffen tegen het baliemeisje had ik uiteindelijk een boardingpass, en met 3 kwartier over kwam ik bij de juiste gate aan. Pfffff.

Films en games

Het vliegtuig naar Delhi was prima: ruime zitplaatsen, genoeg films en games om uit te kiezen, etc. Veel heb ik hier niet mee gedaan, snel na de maaltijd heb ik een slaappil ingenomen en ben onder zeil gegaan. Een uurtje voor landing werd ik weer wakker.

20161127_123540

Op Delhi Airport verliepen zaken relatief vlot: visum ophalen, geld wisselen (maximaal 5000 roepie pp vanwege de geldcrisis), maar aangekomen buiten de aankomsthal stond er geen mannetje op me te wachten. Die bleek buiten te staan, maar het duurde een uur voordat we elkaar gevonden hadden. Het ritje van de airport naar mijn hotel was mijn eerste kennismaking met het Indiaas verkeer. Samenvatting: je moet suicidaal zijn om hieraan deel te willen nemen.

Godwin

Hotel Grand Godwin (weet je wie ook van een groot rijk droomde?) bleek nogal luxe, veel luxer dan ik in de planning had. Vanuit daar eerst een beetje de wijk verkend en in het hotelrestaurant gegeten. Ik wilde mijn cash een beetje sparen, alle PIN-automaten in de buurt zijn buiten werking, alle kosten in het hotel kon ik op de creditcard zetten.

20161127_131338

Na nogal uitgeslapen te zijn (tot 13u, oeps) ben ik zaakjes gaan regelen: treinkaartjes halen, vers geld wisselen, etc. Daarna wat verder de stad bekeken. Eerste indruk: wat een drukte! Hoe mensen hier kunnen leven is me een raadsel, ik had na 1,5 dag al hoofdpijn van de herrie, de drukte en de constante ‘buzz’.

Oorsmeer

In een park werd ik benaderd door een ‘oorsmeerwallah’, een mannetje dat (tegen betaling natuurlijk) je oren schoonmaakt. Dat trof, mijn linkeroor zat al een paar dagen verstopt. En het hielp, na een behandeling van 10 minuten kon ik weer horen!

20161128_170447

‘s Avonds gegeten in een ‘Italiaans’ restaurant, ik merkte dat mijn maag een beetje moeite had met het Indiaas eten, de bekende ‘Delhi belly’. Vroeg m’n bed in gedoken, vandaag staat weer een reisdag op de planning, naar Agra. Nu ik er toch ben, wil ik natuurlijk ook de Taj Mahal zien.

 

One thought on “Dag 1-2: Amsterdam – Delhi

Comments are closed.

Your Message...Your name *...Your email *...Your website...